هنرمند آمریکایی هوش مصنوعی را به سرقت هویت متهم کرد
یک هنرمند مشهور از دو شرکت هوش مصنوعی شکایت کرده است. او به فاکس نیوز گفت: “تصاویر تولید شده با هوش مصنوعی که سبک هنرمتد خاصی را تقلید می کنند، نوعی سرقت ادبی انجام داده اند و بدین ترتیب آثار هوش مصنوعی با آثار افراد خلاقی که کارشان برای آموزش مدل ها مورد استفاده قرار می گیرد، رقابت می کند.”
پلتفرم های هوش مصنوعی مثل میدجورنی و Stable Diffusion از متن و تصاویر سرتاسر اینترنت و منابع دیگر برای آموزش مدل های خود بهره می برند تا بدین ترتیب بتوانند عکس های موردنظر کاربران را بسازند.
کارلا اورتیز، هنرمند و تصویرگر اهل سانفرانسیسکو که مدعی شده آثارش برای آموزش هوش مصنوعی مولد مورد استفاده قرار گرفته است، ماه ژانویه به همین دلیل شکایتی علیه میدجورنی و Stable Diffusion مطرح کرد.
اوتیز به فاکس نیوز گفت: “اگر کسی می تواند کار من را تقلید کند به این دلیل است که شرکت خاصی به او چنین اجازه ای می دهد و این کار مثل سرقت هویت به نظر می رسد. چنین اقدامی مثل این است که شخصی همه چیز هایی که برای آن زحمت کشیده اید، بردارد و به دیگری اجازه دهد هر کاری با آن ها انجام داده و سود کسب کند.”
اورتیز قبل از طرح شکایت خود گفت که می تواند میدجورنی و Stable Diffusion را وادار کند تصاویری به سبک آثار خود او ایجاد کنند.
Stability AI به عنوان خالق StableDiffusion ماه آوریل درخواستی مبنی بر رد پرونده اورتیز ادائه داد و مدعی شد این هنرمند در شناسایی تصویر خروجی ادعایی، ناکام مانده است، چه برسد به تولید تصویری مشابه آثار خودش که دارای حق نشر باشد. میدجورنی نیز درخواست مشابهی را درمورد این پرونده ثبت کرد.
اورتیز به فاکس نیوز گفت: “برای اینکه مدل های هوش مصنوعی تصاویر جدیدی تولید کنند، ابتدا باید بر اساس حجم بسیار بزرگی از داده ها آموزش ببینند. داده هایی که شامل تصویر و متن است و شامل همه چیز می شود و از جمله می توان به سوابق پزشکی افراد، مشاغل مردم، مسکن و حتی آثار هنری اشاره کرد.”
به گزارش NYPost، پیش از این برخی دیگر از هنرمندان نیز روش های شرکت های فناوری را برای آموزش مدل های هوش مصنوعی مولد و ظرفیت بهره برداری از داده ها در یادگیری ماشینی، مورد بررسی قرار داده اند.
اورتیز می گوید پس از ثبت شکایت علیه میدجورنی و Stable Diffusion، این مدل ها از داده های استخراج شده از آثار او برای ساخت تصاویر جدید جلوگیری کرده اند، اما نگرانی های وی همچنان پابرجا است.
اورتیز گفت: “این مدل ها تصاویری ایجاد می کنند که به آثار هنرمندان انسانی شباهت دارند. بدین ترتیب شما باید با نمونه دیجیتال خودتان رقابت کنید که استراحت نمی کند و حقوق نمی گیرد.”
براساس گزارش گلدمن ساکس در ماه مارس، هوش مصنوعی می تواند در سرتاسر جهان بر 300 میلیون شغل تاثیر بگذارد. IBM نیز اخیرا اعلام کرده است قصد دارد از فناوری مذکور به عنوان نیروی کار بهره ببرد و مدیرعامل این شرکت گفت حدود 30 درصد از کارمندانشان (حدود 8000 نفر) احتمالا طی 5 سال آینده با هوش مصنوعی جایگزین خواهند شد.
اورتیز به فاکس نیوز گفت: “هوش مصنوعی علاوه بر تصویرگران، صداپیشه ها و نوازندگان، تقریبا روی هر شغل دیگری که تصور کنید، تاثیر خواهد داشت.”