محققان اولین روتر فوتونی برای اتصال کیوبیت ها در شبکه های کوانتومی را ابداع کردند !
ارسال شده توسط sh.mandezade
1404/01/17
97 بازدید
محققان دانشگاه هاروارد با همکاری شرکت ( Rigetti Computing ) دانشگاه شیکاگو و ( MIT)، موفق به طراحی روتر فوتونی شده اند که می تواند به شبکه های کوانتومی وصل شود و رابط هایی برای کامپیوترهای کوانتومی مبتنی بر ریزموج و حساس به نویز فراهم کند. این دستگاه نوآورانه رابطی بین فوتون های مایکروویو و نوری عمل می کند.
روتر فوتونی چگونه کار میکند؟
این روتر فوتونی در واقع مبدل سیگنال های مایکروویو و نور است که می تواند با کیوبیت های ریزموج ابررسانا کارکند. یه دلیل نیاز پردازنده های کوانتومی به دماهای فوق العاده پایین ، استفاده از کابل های مایکروویو در شبکه های ارتباطی با محدودیت های زیادی رو به روست اما با بهره گیری از این فناوری ، داده های کوانتومی می توانند بدون افت کیفیت از طریق فیبر نوری انتقال یابند که این امر توسعه پردازنده های کوانتومی متصل به شبکه های نوری را تسریع می کند.
این فناوری می تواند راه را برای ایجاد پردازنده های کوانتومی متصل به شبکه های نوری کم اتلاف و پرقدرت هموار کند. با پیشرفت بیشتر ، امکان ایجاد ارتباطات کوانتومی گسترده در سطح جهانی به وجود خواهد آمد. استاد مهندسی برق و فیزیک کاربردی «مارکو لونکار» ، در دانشگاه هاروارد، میگوید گام بعدی برای این روتر مبدل ایجاد و توزیع درهمتنیدگی کیوبیتهای مایکروویو با استفاده از نور خواهد بود. این موضوع میتواند آینده محاسبات کوانتومی توزیعشده را به واقعیت نزدیکتر کند.
طبق گزارش InterestingEngineering و براساس مقاله «Nature Physics»، این پیشرفت میتواند گام مهمی در توسعه زیرساختهای لازم برای محاسبات کوانتومی در مقیاس جهانی باشد.